samenwerken

Online marketing Nijmegen

Ondernemers uit Nijmegen! Jouw bedrijf verdient het om online goed aanwezig te zijn. Van restaurants tot aan bouwbedrijven, online marketing is belangrijk en niet meer weg te denken in 2023. Maar hoe staat het ervoor met jouw marketing? 

Online marketing Nijmegen

Online marketing Nijmegen

Hallo daar ondernemer! Hoeveel nieuwe klanten trek je aan met je Facebook-advertenties? Hoeveel bezoekers komen er elke maand naar je website? En hey, heb je ook wat Google Ads lopen die je nieuwe klanten bezorgen?

Zijn je concurrenten actief online en ben jij moeilijk te vinden in de wereld van social media en zoekmachines? Dan is het tijd om serieus aan de slag te gaan met jouw online marketing!

Waarom? Omdat een indrukwekkende online aanwezigheid belangrijk is voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Je wilt overal schitteren: op Google, op sociale media en met advertenties. Stel je voor dat je een succesvol bouwbedrijf runt in Nijmegen: je wilt verschijnen in Google wanneer mensen zoeken naar “bouwbedrijf Nijmegen”, EN je wilt dat mensen je volgen op sociale media om je geweldige projecten te zien.

Maar let op: online marketing gaat niet alleen over sociale media. Het is een compleet actieplan om je merk meer zichtbaarheid te geven, meer leads, aanvragen en klanten te krijgen. Dus kom op, laten we beginnen!

“Stopping advertising to save money is like stopping your watch to save time.”

Voor veel bedrijven staat hun online marketing aanpak nog niet als een huis. Zo kan het zijn dat je onder aan de eerste pagina van Google staat. Of nog verder weg ergens op pagina 2, 3 of misschien nog verder.

Wanneer je niet tussen de top 10 posities (1e pagina) zit van jouw belangrijkste zoekwoord kan je verwachten dat je hier vrijwel geen of helemaal geen verkeer van krijgt. 

En dan hebben we het alleen nog maar over zoekmachines. Dat is maar een onderdeel van je marketing plan. Het kan ook zijn dat je social media berichten niet de aandacht krijgen die je had gehoopt. 

Kijk we gaan eerlijk met je zijn, online marketing is niet makkelijk. Het kost tijd, geld en moeite om hier goed in te zijn. Zeker als je ook nog eens bezig bent met het dagelijkse reilen en zeilen van je bedrijf. 

Online marketing resultaten - DuckImpact
Soorten online marketing - DuckImpact

Soorten online marketing

We hebben het nu dus over online marketing, de verzamelnaam van veel verschillende onderdelen die onder online marketing vallen. We hebben al wat genoemd, maar we zetten ze hier nog even de belangrijkste voor je op een rijtje. 

SEO – Search engine optimization, oftewel alles wat jij doet om hoger te komen in Google. Dit gaat vaak over het schrijven van teksten en het optimaliseren van je website voor de zoekmachines. 

Facebook Ads – Wie ziet er eigenlijk nog op Facebook? Nou dagelijks miljoenen mensen, en daar zitten ook echt mensen tussen die op zoek zijn naar jou. Een geweldige plek om relatief goedkoop te adverteren. 

Social media – Jij zit hoogstwaarschijnlijk ook dagelijks op social media. Je ziet leuke posts voorbij komen en soms springt net die ene er voor je uit, je wilt meer weten over het bedrijf en wat ze doen. Dat is de kracht van de socials. 

Google Ads – Wanneer je op zoek gaat naar iets op Google zul je altijd de eerste 2-3 resultaten zien met het woord gesponsord ernaast. Dit zijn mensen of bedrijven die betalen om hun website of product boven aan in de zoekresultaten te krijgen. 

E-mail marketing – van nieuwsbrieven tot aan updates. E-mailmarketing blijft een geweldige manier om mensen om te zetten in betalende klanten en van betalende klanten weer te gaan naar fans. 

Hoe gaat het met jouw online marketing?

Merk je dus dat je eigenlijk niks haalt uit jouw online marketing inspanningen? Dan is het tijd om te kijken wat je nu doet en wat er nog niet helemaal lekker loopt. Het is namelijk enorm frustrerend wanneer jij er veel tijd insteekt en er eigenlijk helemaal niks uitkrijgt. Je bent druk bezig maar toch ziet niemand je. 

Wij kunnen ons voorstellen hoe teleurstellend en vervelend dit is, daarom staan we voor je klaar om dit samen met je op te lossen.  

Hoe belangrijk online marketing precies is, is niet meteen altijd even duidelijk voor iedereen. Een hoge score in Google is leuk en wat Facebook ads hier en daar zullen vast wel helpen, maar wat voor verschil maakt het nu echt? Twee dingen zijn hier belangrijk. 

Allereerst, bedenk jouw laatste 5 aankopen. Hoe ben jij bij die bedrijven uitgekomen? Heb je ze gevonden op het internet, en zo ja hoe precies? De kans is namelijk groot dat je een zoekmachine hebt gebruikt of het bedrijf bent tegengekomen via social media. 

Heb je bijvoorbeeld laatst gezocht naar een beste kapper in Nijmegen? Dan heb je waarschijnlijk gezocht naar: ‘kapper Nijmegen’, ‘kapper Nijmegen bij mij in de buurt’ of ‘wie is de beste kapper in Nijmegen’.

Nou heb je misschien al jouw keuze gemaakt toen je de zoekresultaten voorbij zag komen. Maar de kans bestaat ook dat je er verder niks meer mee hebt gedaan. Wanneer dat het geval is ben je waarschijnlijk de dagen hierna op social media plat gegooid met advertenties van kappers in Nijmegen. 

Dat is de kracht van online marketing of nou ja… een van de. Online marketing kan nog veel meer dan je achtervolgen nadat je een zoekopdracht hebt uitgevoerd natuurlijk. 

Het is belangrijk om in gedachten te houden hoeveel mensen tegenwoordig hun aankopen doen of baseren op wat ze online vinden. Daar wil jij dus tussen staan, anders ga je een hele grote groep mensen mislopen. 

Maar hoe doe je dat nu? 

We gaan meteen eerlijk met je zijn, online marketing is niet altijd even makkelijk en kost veel tijd. Het is alleen wel enorm belangrijk. Jaarlijks worden er namelijk steeds meer online aankopen gedaan en die wil jij niet mislopen. 

Gratis online marketing check

Onze eendjes staan voor jou klaar om je te helpen met
de online marketing van jouw bedrijf. 
Ik wil een online marketing check!

Hoe ga je aan de slag?

Online marketing is niet iets dat je zomaar even start. Je moet een plan hebben. Daar gaan we dus mee beginnen. Hier ga je niet alleen denken over wat je gaat doen, maar ook over voor wie en hoe je dit gaat doen.

Wie is je doelgroep? Wat vinden zij interessant en hoe kan jij content maken die bij hun aansluit. Heb jij hier moeite mee? Onze eendjes helpen je graag mee! Daarom biedt DuckImpact jou een gratis online marketing scan aan. Dan heb je alvast wat punten waar je aan kan werken.

We kunnen ook eens samen gaan zitten om te kijken naar je marketing plan. Zo sta je er niet meer in je eendje voor. 

Amber - Onze Head Duck

Wie zijn wij?

Wij zijn DuckImpact. Enthousiaste marketeers in de omgeving van Nijmegen met een passie voor alles online marketing gerelateerd, wij helpen ondernemers met het vergroten van hun bereik door een passende online marketing strategie te gebruiken. Jouw partner dus om online marketing uit te besteden in Nijmegen.

We beginnen trouwens gewoon met een kopje koffie om kennis te maken. Samen kijken we naar wat je wilt en wat er haalbaar is. Zo weet jij ook wat je van ons kan verwachten. Wel zo prettig natuurlijk. 

Online marketing uitbesteden in Nijmegen

Online marketing kost veel tijd en moeite. Nu gaan we even een slogan lenen, we kunnen het niet leuke maken voor je, wel makkelijker. 

Er zijn dus veel redenen waarom jij ervoor kan kiezen om je online marketing uit te besteden. Vaak is de belangrijkste reden dat je zelf niet helemaal bekend bent met wat je moet doen en hoe je dit het beste aanpakt. Dan is het natuurlijk helemaal zonde als je er veel tijd en energie insteekt, maar er geen resultaat uitkrijgt. 

We begrijpen dat dit lastig is, ook als je wel weet hoe je dit het beste moet aanpakken kan je tegen het volgende probleem aanlopen. Je hebt er geen tijd voor. Het schrijven en maken van content is namelijk best een tijdrovende bezigheid. En zeker als je er niet de grootste fan van bent kan het nog wel eens onder aan je prioriteiten lijstje komen te hangen.

Dan is het nu echt tijd voor resultaat en impact! Ben jij op zoek naar iemand die jouw online marketing werkzaamheden kan overnemen met jarenlange ervaring? Dan zit je goed bij DuckImpact. Wij helpen je graag verder en denken met je mee zodat jij online marketing kan uitbesteden in Nijmegen. 

Wil jij vrijblijvend kennis maken en meer leren over de opties voor jouw onderneming? Neem dan snel contact met ons op en we komen graag met je in contact.

iets voor jou?

Laten we samen kijken naar de mogelijkheden.  

Dan is het nu echt tijd voor resultaat en impact! Ben jij op zoek naar iemand die jouw SEO werkzaamheden kan overnemen jarenlange ervaring? Dan zit je goed bij DuckImpact. Wij helpen je graag verder en denken met je mee zodat jij SEO kan uitbesteden in Nijmegen. 

Wil jij vrijblijvend kennis maken en meer leren over de opties voor jouw onderneming? Neem dan snel contact met ons op en we komen graag met je in contact. 

Online marketing - FAQ

Altijd goed om van tevoren te weten wat je kan verwachten als we met elkaar in zee gaan (voor deze keer maken onze eendjes een uitzondering en komen we uit onze vijver). We beginnen met de analyse van je website, social media en andere online marketing platformen waar je op dit moment actief bent. Vanuit hier prioriteren de grootste problemen die op dit moment ervoor zorgen dat je resultaten uit blijven. 

Dan maken we een plan van aanpak. Hierin vind je terug wat we precies gaan doen, dit kan je grofweg in twee categorieën verdelen. 

We beginnen eerst met het oplossen van problemen. Wordt je website wel geïndexeerd en zijn je social media accounts geoptimaliseerd? 

Dan gaan we aan de slag met content wanneer alle problemen zijn opgelost. Wat we precies gaan doen zal op basis zijn van wat jouw bedrijf nodig heeft en welke doelstellingen je hebt. 

Nee, wij werken met bedrijven uit heel Nederland. Zelf zitten we in de omgeving van Nijmegen, maar dat betekent niet dat we alleen met lokale bedrijven werken. Natuurlijk vinden we het leuk om elkaar in het echt te zien. Daarom doen we ons best om een paar keer per jaar in het echt een meeting te houden, ongeacht de afstand. 

Wij werken met alle bedrijven waarvan wij geloven dat we ze kunnen helpen. Tot nu toe hebben we veel verschillende klanten mogen helpen met het verbeteren van hun online marketing. Van bouwbedrijven tot aan sportscholen. 

Weet jij niet zeker of jouw bedrijf kan groeien door SEO of andere online marketing diensten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en dan kijken we samen met je naar de mogelijkheden.

Online marketing heeft veel verschillende aspecten. Van sommige zie je vrijwel meteen resultaat. Denk hier aan advertenties en andere zijn lange termijn strategieën zoals SEO. Uiteindelijk zal je met de juiste aanpak en inspanningen altijd resultaat zien. 

Het kan soms dus wat tijd kosten voordat je echt resultaat ziet, maar onder aan de streep is dit het altijd waard! 

In theorie kan je dit zeker zelf doen ja. Toch merken we dat veel ondernemers dit deel van hun bedrijf liever uitbesteden. Dit kan zijn om verschillende redenen. 

Zo kan het zijn dat het veel te veel tijd kost of dat je niet de resultaten ziet die je graag zou willen zien. 

Nee, wij werken niet met jouw directe concurrenten. Directe concurrenten zien wij als bedrijven die dezelfde diensten leveren dicht bij jou in de buurt. Hierdoor zorgen we ervoor dat we elkaar tegen werken en minder resultaten behalen.

Doordat we dit doen, kunnen we garanderen dat we jou de beste kwaliteit kunnen leveren.