samenwerken

Zoekwoordenonderzoek – Hoe doe je dat?

Zoekwoordenonderzoek, wat the duck is dat? En waarom zou jij dat nodig hebben? Dat leggen we je graag uit.

Het zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie. Sterker nog het is het begin van een goede strategie voor de SEO van jouw website. En we weten allemaal een goed begin is het halve werk. 

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek is, zoals de naam al aangeeft, een onderzoek naar zoekwoorden. Maar wat doe je precies?

Met dit onderzoek ga je kijken naar zoektermen die worden gebruikt door jouw doelgroep om uit te komen bij bepaalde pagina’s, diensten, blogs, etc… Wilt iemand bijvoorbeeld meer weten over het uitbesteden van SEO en wonen ze in Nijmegen? Dan is de kans groot dat ze zoeken naar: ‘SEO uitbesteden’ of ‘SEO uitbesteden Nijmegen’.

Je gaat op zoek naar zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf en gaat hier een lijst van maken. Later is deze lijst belangrijk voor het maken van content op jouw website.

zoekwoordenonderzoek uitbesteden (1)

Hoe doe je een zoekwoordenonderzoek?

Het onderzoek zorgt voor een lijst aan zoekwoorden die belangrijk zijn voor jou. We nemen als voorbeeld even dat jij een kapperszaak hebt in Nijmegen. Een (klein) deel van de lijst kan er dan als volgt uitzien:

  • Kapper
  • Kapper Nijmegen
  • Kapper in Nijmegen
  • Goede kapper in Nijmegen
  • Wat is een goede kapper in Nijmegen
  • Krullenkapper
  • Krullenkapper Nijmegen
  • Kapsalon Nijmegen
  • Dameskapper

 

Je snapt het idee, alles wat te maken heeft met jouw bedrijf én een realistische zoekterm is kan je toevoegen aan deze lijst.

Vergeet hier vooral niet om zoekwoorden toe te voegen die wat specifieker zijn. Ben jij een kapper die zich specialiseert in krullen? Dat is iets wat mensen zoeken! Probeer dat dus vooral erin te verwerken.

Er zijn ook tools die je hierbij kunnen helpen. Wij raden hier Ubersuggest voor aan, omdat deze een gratis versie heeft waar je veel van de functionaliteiten van kan gebruiken met een gratis account.

Zoekwoordenonderzoek uitbesteden?

Het doen van goed zoekwoordenonderzoek kost veel tijd en kennis. Wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan kan het zijn dat je uitkomt met een lijst waar je niet veel aan hebt.

Daarom is het verstandig om zoekwoordenonderzoek uit te besteden. Dan krijg je namelijk niet alleen een lijst met zoekwoorden die passen bij jouw bedrijf, maar deze worden ook gesorteerd op SEO moeilijkheid en hoe groot de kans is dat je hiervoor gaat ranken.

Wil jij je zoekwoordenonderzoek uitbesteden of meer informatie over deze mogelijkheid? Dan komen we graag met je in contact!

 

Laat onze eendjes je meer vertellen

Bekijk onze andere blogs

Tijd voor resultaat!

yes! jij bent enthousiast en wij ook, laten we een kennismaking plannen.

wat we graag van je willen weten
bedrijfsinformatie