fbpx

samenwerken

Picture of Head Duck
Head Duck

Waar we het over hebben:

WhatsApp knop op je website

Ben je op zoek naar een manier om jouw website bezoekers te helpen en het hun een stuk makkelijker en leuker te maken om contact met je op te nemen. Zoek dan niet verder dan de WhatsApp-knop op je website

Door deze kleine knop toe te voegen aan je website, geef je je klanten de kracht om met slechts een tik op hun telefoonschermen contact met je op te nemen. Of ze nu een vraag, een probleem hebben of gewoon hallo willen zeggen, WhatsApp stelt je in staat om in real-time met je publiek te communiceren en hun te helpen met hun vraagstukken. 

Laten we dus duiken in de wereld van WhatsApp en kijken hoe het een grote impact kan hebben op jouw onlineaanwezigheid. Kwak! Laten we eerst de voordelen van WhatsApp op een rijtje zetten. 

Lekker laagdrempelig

Contact opnemen via WhatsApp is lekker laagdrempelig. Zeker in de tijd waar e-mails vrij zakelijk zijn en steeds meer mensen online contact verkiezen boven het bellen is WhatsApp de uitkomst. 

Zo gebruik je de favoriete manier van online communiceren van je websitebezoekers en dat vinden ze fijn. Je zult zien dat je contactaanvragen zullen groeien nadat je een WhatsApp knop hebt geïnstalleerd. 

contact opnemen via Whatsapp

Snelle communicatie

Wanneer een van je websitebezoekers je belt verwachten ze dat je snel opneemt. Niet echt handig als je net in een meeting zit, je pauze houdt of net in die flow zit van werk. Bij WhatsApp ligt dat anders, ze hoeven niet te wachten op een antwoord omdat ze in de tussentijd gewoon verder kunnen gaan met hun leven. 

Automatische marketing

WhatsApp wordt steeds meer ingericht voor bedrijven. Zo heb je verschillende functies die je kan gebruiken zodra je jouw account gratis omzet naar een bedrijfsaccount. 

Denk hier aan automatische reacties, afwezigheidsmeldingen, quick replies en jouw producten en diensten toevoegen aan je WhatsApp. Dit maakt jouw leven een stuk makkelijker. 

Je kunt in je welkomstbericht alvast antwoord geven op een paar vragen die je het vaakst krijgt, je openingstijden delen of zeggen dat je zo snel mogelijk hun een berichtje terugstuurt. 

Hoe installeer je een WhatsApp knop op je website?

Ben je al enthousiast over WhatsApp? Top! Laten we dit voor je gaan instellen. Dit kan je zelf doen, maar ook laten uitbesteden aan een online marketing bedrijf. Zo weet je zeker dat alles goed staat en klaar is om te gebruiken. Er zijn verschillende WordPress Plugins die je de mogelijkheid geven om WhatsApp toe te voegen aan je website. 

Installeer een van deze plugins en zorg dat die geactiveerd wordt in je WordPress. Dan is het tijd om deze in te stellen. Veel van de opties geven je de mogelijkheid om de kleuren van de knop aan te passen, te kiezen welke pagina’s de knop zichtbaar is en nog veel meer keuzes om dit helemaal te personaliseren. Je wilt natuurlijk dat dit goed overeenkomt met de rest van je website. Dus gebruik dezelfde tone of voice en je huisstijlkleuren.

Het is ook mogelijk om WhatsApp toe te voegen zonder een plugin te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld via de knoppen van Elementor. Onder aan deze blog hebben we hier een voorbeeld van neergezet. 

Yes! Een WhatsApp knop!

Je hebt nu een werkende WhatsApp knop en je bezoekers zullen je dankbaar zijn. Is het toch nog niet helemaal gelukt om deze goed te installeren? Geen zorgen, dan helpen we je graag. Neem gerust contact op met een van onze eendjes (via WhatsApp) om te kijken hoe we je hierbij kunnen helpen.  Klik eens op de knop hieronder om te zien hoe het gaat via WhatsApp contact op te nemen met een bedrijf.